Australijos virtuvės desertai – kiekvienam skoniui

Australijos virtuvės desertai – kiekvienam skoniui

Australijos virtuvė gali pasigirti visa gausybe skirtingų desertų. Įvairūs pyragai ar tortai visuomet yra valgomi po pagrindinio patiekalo, o kartais juo tampa ne tokie saldūs pyragėliai, pavyzdžiui, su mėsa.

Kalbama, jog Australijos virtuvės desertai nepasižymi jokiu ypatingu skoniu, išskyrus paprastą saldumą – tiesiog naudojama labai cukraus. Visiems žinomi karšti obuolių pyragai, blynai, apipilti saldžia uogiene yra vieni iš mėgstamiausių Australijos gyventojų desertų. Vis dėl to yra keletas išskirtinių desertų, kurie nėra vien tik saldžių ingredientų derinys – vieni jų garsūs savo istorija, o kiti iš tiesų pasižymi išskirtiniu skoniu.

Pats garsiausias tortas yra „Pavlova“. Savo populiarumui pagrįsti jis turi net tris argumentus. Pirmiausia – atsiradimo kilmė ir pavadinimas. Ana Pavlova – Rusijos balerina, kuri galimai turėjo trumpą romaną su vienu garsiu Australijos virtuvės šefu ir šis jos garbei po to sukūrė desertą. Vis dėl to ne ką rečiau šis tortas yra minimas ir tuomet, kai bandoma išsiaiškinti tikrąsias jo atsiradimo šaknis, mat N. Zelandija teigia, jog jie pirmieji atrado šį ypatingą skonį – rusų balerina tuomet turėjo koncertinį turą, tad lankėsi ne tik Australijoje, bet ir Naujoje Zelandijoje. Neabejotinai galima teigti, jog šis tortas pasižymi tikrai išskirtiniu skoniu – kam priešingu atveju iki šiol kiltų nesutarimai , kas atrado šį konditerinį šedevrą? Iš tikrųjų – morengai, vaisiai ir plakta grietinėlė – tai derinys, kuris sužavėtų ne vieną saldumynų gerbėją.

Australijos virtuvės desertai – kiekvienam skoniui

Australijos virtuvė, nors ir labai didžiuojasi „Pavlovos“ tortu, turi pasiūlyti ir tokių desertų, dėl kurių kilmės šalies niekam klausimų nekyla – „Lamington“ yra biskvitinis pyragas, kuris gana dažnai yra laikomas nacionaliniu Australijos virtuvės desertu. Nors jo forma atrodo visiškai neišsiskirianti iš kitų – paprastas kvadratas – vis dėl to ingredientai ir skonis turėtų sudominti ne vieną, mėgstantį kokoso drožles ir šokolado glaistą, net nekalbant apie braškių ar aviečių bei plaktos grietinėlės įdarą.

Australijos virtuvės desertai – kiekvienam skoniui
Saldžių desertų nemėgstantiems, nereikėtų iš karto nusivilti Australijos virtuve – čia itin vertinamos uogos ir įvairūs vaisiai, tad jie dažnai yra valgomi kaip atskiras desertas po sotaus pagrindinio patiekalo. Bet kuriuo atveju, kiekvienas smaližius Australijoje tikrai suras tokį desertą, kuris atitiks visus skonio ir išvaizdos reikalavimus, tad beliks tik išmokti pasigaminti jį namuose – nebent yra galimybė dažnai lankytis Australijoje.